Zo ziet thuiswerken eruit voor onze Recruiter Mandy

200423 Blog formaat website.jpg

Dat iedereen zoveel mogelijk thuiswerkt door het Coronavirus is geen nieuws meer. Maar hoe zien de werkdagen er vanuit huis nou eigenlijk uit? Onze Recruiter Mandy Ottenheim uit Capelle aan den IJssel werkt momenteel vanuit huis waar zij woont met haar vriend en zoontje. Wij vroegen aan haar hoe zij het recruiten voor ABN AMRO nu ervaart.

Het zijn nu al aardig wat weken thuis, hoe bevalt het thuiswerken?
‘’Ik denk dat ik vooral de gezelligheid van mijn collega’s mis, maar gelukkig kan je met de technologie van tegenwoordig veel goedmaken. Met het team hebben we veel videocalls. Daarnaast videobel ik één keer per dag met een collega en dan zet ik mijn telefoon zo neer dat je door kan werken, maar ook wat dingen met elkaar kan bespreken.’’

Heeft het nog bepaalde voor- en nadelen?
‘’Het heeft natuurlijk zowel zijn voor- als nadelen. Het voelt een klein beetje of je sociaal geïsoleerd bent. Sociale steun is voor mij altijd erg belangrijk, daar haal ik veel energie uit. Dit kan een complimentje zijn van een leidinggevende, maar ook de hulp van een collega. Die sociale steun krijg je nu ook, alleen wel op een andere manier dan normaal.’’

‘’Het voordeel ervan is wel dat je thuis je dag wat beter kan indelen. Voor mij komen er natuurlijk dingen tussendoor omdat mijn zoon Noah thuis huiswerk moet maken. We hebben nu afgesproken dat hij van 08:30 tot 12:00 uur bezig is met zijn huiswerk, zodat ik ook lekker door kan werken. Dus hij schrijft al zijn vragen netjes op en stelt ze om 12:00 uur en dit werkt eigenlijk prima!’’

Hoe ziet jouw werkweek er nu uit?
‘’Voor ABN AMRO houden we ons vooral bezig met het maken van pools voor verschillende locaties in Nederland. Hiervoor lopen wij met sollicitanten de hele digitale sollicitatieprocedure door. Wanneer zij geschikt zijn houden wij ze in een pool en zodra het weer mogelijk is en we mensen kunnen voorstellen bij de bank, hebben we een selectie sollicitanten klaarstaan.’’

Hoe zit het met een Wft-diploma?
‘’We leiden ze nog niet op voor het Wft, omdat we nog niet de zekerheid hebben of ze kunnen starten. Wij kunnen ze wel geschikt vinden, maar uiteindelijk moeten ze ook nog op gesprek bij ABN AMRO. Dus wij gaan echt door met het sollicitatieproces tot het voorstellen, vervolgens houden we contact met de sollicitanten over de status.’’

Verwacht je dat er straks veel mensen kunnen starten?
‘’Ja, de verwachting is dat we straks veel mensen klaar moeten hebben staan als alle maatregelen voor kantoren worden versoepeld. Daarom is het zo belangrijk dat er nu al gesolliciteerd wordt, zodat onze kandidaten gelijk kunnen starten als het allemaal weer gaat lopen. Als sollicitanten bij ons het sollicitatieproces positief doorlopen en ze erop kunnen wachten, dan is de kans heel groot dat je uiteindelijk een baan hebt bij ABN AMRO.’’

Zijn er ook al mensen die nu kunnen starten?
‘’Er zijn momenteel nog wel een aantal afdelingen die medewerkers nodig hebben. Dus binnenkort gaat er weer een klas starten. Er zijn bepaalde afdelingen bij ABN AMRO die wel gewoon personeel nodig hebben nu. Het is fijn om in deze tijd nog lekker bezig te kunnen zijn, ik hoef zeker niet stil te zitten.’’

En zodra je werkdag erop zit?
‘’Netflix is mijn beste vriend op het moment. Daarnaast heeft mijn moeder een hond, dus daar ga ik nog wel eens heen om de hond uit te laten in het bos. Naast mijn familie hou ik vrienden en kennissen op afstand. Ik moet stiekem ook bekennen dat ik één keer naar de Gamma ben geweest om verf te halen. Daarnaast is het natuurlijk prachtig weer, dus ik zit na werktijd ook gewoon lekker op het balkon!’’

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe baan en lijkt het jou leuk om voor ABN AMRO te werken? Bekijk dan snel ons aanbod!