Solliciteren bij Nationale-Nederlanden tijdens corona

Blog formaat website maxime.jpg

Voor sommige medewerkers is er qua werkzaamheden door de Coronacrisis niet zoveel veranderd, maar voor anderen ziet hun hele werkweek er ineens anders uit. Wij vroegen aan onze Recruiter Maxime die werft voor Nationale-Nederlanden in Rotterdam en Den Haag, hoe zij deze situatie ervaart en hoe de sollicitaties nu verlopen!

Merk jij veel verschil door de situatie?
‘’We zitten nu natuurlijk al bijna zes weken thuis en dat is best lang! In het begin had ik er wel veel moeite mee, omdat ik mijn ritme kwijt was. Ook bleef ik in de ochtend veel te lang in bed liggen, waardoor ik moest haasten om op tijd in te loggen. Inmiddels sta ik in de ochtend vroeg naast mijn bed om even te sporten, waardoor ik daarna fris gedoucht achter mijn ‘bureau’ kruip.’’

‘’Inmiddels bevalt het eigenlijk prima! Ik mis natuurlijk wel de rumoerigheid van kantoor en ik mis mijn collega’s heel erg. Maar we hebben afgesproken dat we gewoon videobellen als we elkaar missen.’’

Ervaar jij persoonlijk verder nog bepaalde voor- of nadelen?
‘’Ik heb geen reistijd natuurlijk! Normaal gesproken had ik anderhalf uur reistijd per dag. Hierdoor kan ik uitgebreider koken doordeweeks, wat mijn vriend en ik erg prettig vinden. Ook in de avonden heb ik nu meer tijd over, omdat ik in de ochtend sport. Wel hebben mijn vriend en ik onze bruiloft in augustus gepland staan, dus het is nog even de vraag of dit door kan gaan.’’

Dus daar ben jij na werktijd ook veel tijd aan kwijt?
‘’Ja, ik ga door met het regelen van de bruiloft totdat het echt officieel gecanceld moet worden. Daarnaast zie je ook veel dingen in huis die moeten gebeuren, omdat je zoveel thuis aan het werk bent. Ik denk dat mijn huis nog nooit zo schoon is geweest haha.’’

Hoe ziet jouw werkweek er nu uit?
‘’Eigenlijk hetzelfde als op kantoor, dat ritme blijft hetzelfde! We doen momenteel veel extra servicecalls, omdat we het belangrijk vinden om onze medewerkers veel te spreken en om te checken hoe het met ze gaat in deze gekke periode. Wij merken dat dit ook zeer gewaardeerd wordt.’’

Hoe ziet de sollicitatieprocedure er nu uit?
‘’Op dit moment staan er meerdere vacatures voor Nationale-Nederlanden open en kunnen wij sollicitanten ondanks de Corona-crisis aan een baan helpen. Dat is natuurlijk super fijn! We hebben helaas nog geen concrete startdata, maar we nemen de kandidaten wel mee in het proces en zorgen ervoor dat zij alvast worden opgeleid voor het Wft. Wij vinden het belangrijk dat de kandidaten alvast beschikken over de nodige kennis en diploma's, zodat zij direct bij Nationale-Nederlanden kunnen starten wanneer dit weer mogelijk is.​​​​ Hier wordt vanuit sollicitanten erg positief op gereageerd.’’

‘’Om ervoor te zorgen dat kandidaten snel kunnen starten met hun nieuwe baan, waren de sollicitaties voor Nationale-Nederlanden altijd al digitaal. Dat betekent dat alle gesprekken telefonisch of via WhatsApp videobellen plaatsvinden. Dus het prettige hieraan is dat er vanuit Yource niks is veranderd in het sollicitatieproces voor de sollicitant.’’

En het proces vanuit Nationale-Nederlanden?
‘’Het proces bij Nationale-Nederlanden is natuurlijk wel iets veranderd. Om ervoor te zorgen dat het sollicitatieproces niet stil komt te liggen en sollicitanten alsnog aangenomen kunnen worden, vinden de sollicitatiegesprekken plaats via Microsoft Office Teams, in plaats van face-to-face. Ik heb de terugkoppeling gekregen van zowel sollicitanten als Nationale-Nederlanden dat dit een goede oplossing is voor beide partijen.’’

En wat voor functies staan er momenteel open bij Nationale-Nederlanden?
‘’Als een kandidaat geïnteresseerd is in een baan in financieel klantcontact is dit zeker iets wat goed zou kunnen aansluiten! Je kan bij Nationale-Nederlanden bijvoorbeeld aan de slag als Spaar- en Beleggingsadviseur, Service Medewerker Zorgverzekering, Schade Adviseur of Klantenservice Medewerker. Als medewerker bij Nationale-Nederlanden bellen (potentiële) klanten op met vragen over verzekeringen en polissen.’’

‘’Bij zowel Yource als Nationale-Nederlanden staat de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers voorop en daarnaast kom je te werken in een professionele omgeving waar een fijne werksfeer heerst. Dit is iets wat ik van veel medewerkers ook teruggekoppeld krijg!’’

 Maar medewerkers kunnen alleen nog niet starten?
‘’Nee, de officiële startdatum is nog even afwachten, maar gelukkig kunnen we samen met de kandidaten al wel het hele sollicitatieproces doorlopen en ze natuurlijk alvast opleiden voor hun Wft-diploma. We vinden het vanuit Yource belangrijk om betrokken te zijn en goed contact te onderhouden, zodat we bijvoorbeeld kunnen ondersteunen bij vragen over de Wft-studie.’’

‘’Natuurlijk vinden wij het heel jammer dat er nog geen concrete startdatum bekend is, maar we merken dat sollicitanten het enorm waarderen dat er alvast tijd en aandacht wordt besteed aan het opleiden voor het Wft-diploma. Ik krijg vaak te horen dat sollicitanten het daarom ook geen probleem vinden om te wachten op de defintieve startdatum.’’

Lijkt het jou ook leuk om voor Nationale-Nederlanden aan de slag te gaan en jouw Wft-diploma te behalen? Bekijk dan snel de vacatures van Nationale-Nederlanden hier!