Werken bij Rabobank, iets voor jou?

Werken bij Rabobank

Ontmoet Customer Xperience Officer (CXO) Stella. Zij werkt op de afdeling Bijzonder Beheer bij Rabobank. Op deze afdeling helpt Stella klanten om inzicht te krijgen in hun financiële situatie. We vroegen haar hoe het is om op deze afdeling te werken en wat het werk zo leuk maakt!

Hi Stella, hoe ben je bij Rabobank terechtgekomen? 
‘’Ik werkte 14 jaar als Facilitair Manager en vond dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik zag een vacature bij Rabobank. Dat leek mij wel wat, dus heb ik meteen gesolliciteerd. Tijdens de sollicitatieprocedure volgde ik de cursus Wft Basis. Ik had 40 jaar niet gestudeerd, dus dit was (op z’n zachtst gezegd) een uitdaging! Mijn trainers gaven me een peptalk op momenten dat ik twijfelde. Dat was heel fijn. Zo kon ik na het behalen van mijn Wft Basis in augustus 2020 beginnen als Medewerker Bijzonder Beheer.’’

Wat maakt werken bij Rabobank zo leuk? 
‘’Ik word gewaardeerd en ik heb veel vrijheid. Het vertrouwen is er en mijn collega’s zien dat ik kwaliteit lever. De verbintenis in mijn team is heel positief, vooral als je met je collega’s een goede klik hebt. Ik zit hier écht op mijn plek en wil hier blijven tot ik met pensioen ga!’’

Hoe omschrijf je de sfeer op de afdeling waar je werkt? 
‘’Ik werk op de afdeling Bijzonder Beheer met 23 collega’s. We zijn heel verschillend qua karakter, maar ook qua leeftijd. De ene persoon is stil, de andere zegt wat meer tijdens een vergadering. Dat maakt het allemaal heel divers. De oudere collega’s hebben wat meer werk- en levenservaring. Soms voel ik me wel de moeder van de afdeling. Ik motiveer de collega’s en dat wordt gewaardeerd."

Hoe zie je de toekomst voor je? 
“Wat ik nu doe is breed, maar mijn streven is om uiteindelijk alle aspecten van Bijzonder Beheer onder de knie te krijgen.” 
Welke boodschap heb je voor mensen die interesse hebben in deze functie? 
‘’Wees niet bang om fouten te maken. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Neem een voorbeeld aan mij: ik heb nooit in de financiële wereld gewerkt, maar kijk waar ik nu sta. Bijzonder Beheer heeft zoveel aspecten, je moet je kunnen inleven in de klant, maar dat maakt het werk ook zo leuk. Ga die nieuwe uitdaging aan!’’

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan en heb je na het lezen van dit interview een beter beeld van de werkzaamheden op de afdeling Bijzonder Beheer? Dan zit er nog maar een ding op en dat is solliciteren! Bekijk de vacatures van Rabobank. Zie jij een match? Maak jouw sollicitatie dan vandaag nog compleet!