Zo kunnen medewerkers bij FBTO gewoon starten!

Anoeska Blog formaat website.jpg

Starten bij een nieuwe baan zit er momenteel helaas voor veel mensen niet in, maar gelukkig is dit bij Yource gewoon mogelijk! Wij vroegen aan onze Recruiter Anoeska, die werft voor FBTO, hoe haar werkdagen eruit zien en hoe kandidaten deze dagen alsnog kunnen starten.

Hoe bevalt het thuiswerken voor jou?
‘’In het begin moest ik heel erg wennen en miste ik het normale ritme en de aanspraak. Ik woon in een dorpje genaamd Epe op de Veluwe en mijn vriend werkt wel nog steeds, dus dat is natuurlijk heel anders dan werken op kantoor. Ik moet wel zeggen dat ik er nu volledig aan gewend ben en dat ik het ook lekker vind dat ik om 17:00 uur ook gelijk thuis ben.’’

‘’Daarnaast heb ik ongeveer de helft van de week twee kinderen thuis. Die moeten natuurlijk hun schoolwerk doen en daar zijn ze gelukkig heel zelfstandig in.’’

En hoe zien jouw werkdagen er nu uit?
‘’Bij mij is het druk genoeg zou ik zeggen! Momenteel ben ik bezig met een werving voor FBTO in Leeuwarden. Het mooie van deze werving is dat FBTO zich heeft gefocust op thuiswerken. Zij willen deze tijd gebruiken om nieuwe medewerkers aan te nemen en zo goed mogelijk op te leiden. Het fijne eraan is dat FBTO het zo heeft ingericht dat dit 100% digitaal kan.’’

‘’Bij FBTO waren ze al vrij flexibel betreft het thuiswerken en werd het al veel aangeboden voor medewerkers, alleen niet op zo’n grote schaal als dit natuurlijk!’’

En wat houdt deze functie precies in?
‘’De functie heet officieel Desk Accountmanager en daarbij ga je het gesprek aan met de klant om te kijken wat voor verzekering bij iemand past. Wat heeft iemand bijvoorbeeld nodig voor een woning, auto of een bepaalde gezinssituatie. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat er ook wordt ingespeeld op commerciële kansen, maar altijd echt vanuit de klant gedacht.’’

Maar kandidaten die zijn aangenomen kunnen ook daadwerkelijk gaan starten?
‘’Ja! De aangenomen sollicitanten worden alleen de eerste dag verwacht op het kantoor om even hun laptop en thuiswerk-set op te halen. In deze thuiswerk-set zit bijvoorbeeld een extra beeldscherm, een toetsenbord en een opleidingsboekje. Hiermee kunnen medewerkers thuis aan de slag met Skype, Microsoft Teams en verschillende e-learnings.’’

‘’Super fijn om kandidaten in deze gekke tijd te kunnen vertellen dat ze ook daadwerkelijk een startdatum hebben! Dat is vaak ook de eerste vraag die ik krijg als ik een sollicitant spreek: ‘’kan ik ook echt starten?’’

Merk je ook dat er daardoor meer sollicitaties binnen komen dan normaal?
‘’Ja, ik merk wel dat de animo groter is. Dit komt omdat meer mensen nu thuis zitten zonder werk en/of niet konden starten bij een nieuwe baan. Je merkt dat we kandidaten echt blij kunnen maken hiermee.’’

Zijn de sollicitatiegesprekken ook helemaal digitaal?
‘’Bij ons verliepen de sollicitatiegesprekken voor FBTO vaak al digitaal, dus in dat proces is niks veranderd. Wel zorgde ik er normaal gesproken voor dat ik de eerste werkdag aanwezig was om de medewerkers vanuit Yource een warm welkom te heten.’’

‘’Dit is helaas nu niet mogelijk, maar zorg ik er natuurlijk wel voor dat ik veel contact heb en alle mogelijke vragen kan beantwoorden.’’

Ben jij nog op zoek naar een leuke baan? Bekijk al onze klantcontact vacatures en wie weet spreken we je snel!