Newly Yource: meet Recruiter Merieme Zouitni

Recruiter

Tijdens sollicitaties vond Merieme het altijd interessant om de Recruiter waarmee ze sprak te observeren. ‘’Hoe zou ik dit gesprek voeren?’’, vroeg ze zichzelf dan af. Tijdens haar studie maakte Merieme hier werk van en besloot ze om te solliciteren bij Yource. Toen ze werd aangenomen kon haar recruitmentavontuur beginnen!

Fouten maken is ook leren 
De eerste periode en training zijn heel goed bevallen. Er was veel ruimte voor ontwikkeling in het Talent Center. ‘’De eerste weken ervaarde ik als een rollercoaster. Ik leerde zoveel nieuwe dingen tegelijk. Soms twijfelde of ik het allemaal kon, maar met de hulp van mijn leidinggevende werd ik steeds zekerder. Fouten maken mag, want het is ook een moment om te groeien. Bij Yource is dat oké!’’

Talent Center
Het Talent Center biedt Recruiters een training van negen weken. Hier krijgen ze alle hulp bij hun ontwikkeling. Systemen worden uitgelegd en eigen gemaakt en gesprekstechnieken krijgen een boost. In het begin had Merieme bijvoorbeeld een beetje moeite met iemand in een korte tijd leren kennen: “Als Recruiter moet ik snel achterhalen of er een match is. Ik heb een gesprek met iemand en neem niet alleen maar de functie-eisen door. Ik ben in het gesprek óók op zoek naar wie de persoon is en hoe die past bij de functie. Omdat ik met veel verschillende mensen werk, moet ik flexibel zijn en mijn communicatie af kunnen stemmen op de ander. Wat voor de een werkt, is voor een ander bijvoorbeeld minder prettig.”

Positive energy
“Ik ben iemand die het belangrijk vindt om iets voor een ander te betekenen. Als ik aan het eind van de dag klaar ben, heb ik echt het gevoel dat ik iets heb gedaan. Ik help mensen aan een baan. Die blijdschap en feedback geven me een kick en positieve energie! Mijn skills en vaardigheden, die ken ik. Ik wist alleen niet in welke rol of branche ik ze kon inzetten. Dat ik dit nu wel weet, geeft mij een gevoel van rust en stabiliteit.” 
Yource en de toekomst

Merieme vindt haar rol als Recruiter steeds uitgebreider worden. Ze ziet zichzelf over een aantal jaar nog steeds bij Yource werken, misschien wel in een andere rol! Welke dat zal zijn, weet ze nog niet. Wel weet ze dat ze dit met net zoveel enthousiasme zal gaan doen, that’s for sure 😊!

Heeft het verhaal van Merieme jou geïnspireerd en wil jij ook als Recruiter aan de slag? Of wil je zelf in de klantcontactbranche werken? Bekijk dan snel onze vacatures voor Recruiter op onze website. Wie weet is er voor jou een Truly Match, solliciteer vandaag nog!