Wonen en werken in Spanje? Met Yource kwam deze droom uit!

Christina_wonen_werken_spanje

Al jarenlang voelde ik dat ik niet op mijn plek was in Nederland. Ik ging met veel plezier naar mijn werk en had een superfijne tijd met familie en vrienden. Maar als iemand mij vroeg wat mij nu echt gelukkig maakte, was er altijd maar één antwoord, namelijk: een leven onder de zon!

Wonen en werken in Spanje: één groot avontuur
Toen er tijdens covid een eerste moment was om te reizen binnen Europa, greep ik die kans met beide handen aan. De reis die ik had geboekt naar Griekenland werd meerdere keren omgeboekt. Het reizen in deze periode begon steeds meer te lijken op een Truth of Dare spel, maar we gingen ervoor. Na de vele wisselingen belandde ik op een leeg Ibiza waar je na 22.00 uur in je hotel moest blijven en er geen kip op straat was. Ondanks dat dit niet het ‘normale’ Ibiza was, dacht ik: “Ik ben thuis”.

Na terugkomst in Nederland was het dan ook overduidelijk; mijn geluk lag niet langer in Nederland, maar in Spanje. Nog geen vijf maanden later had ik mijn volledige inboedel verkocht en ging ik met vier koffers op weg naar mijn nieuwe leven in Spanje. Daar stond ik dan in Valencia voor mijn nieuwe huis met al mijn spullen. Een moment van complete angst kwam over mij heen. Ik keek naar mijn koffers en dacht: “Ik heb nog maar vier koffers over van mijn oude leven. Wat heb ik gedaan?!”. Maar het volgende moment zag ik volle terrassen, scheen de zon op mijn gezicht en werd ik door de nieuwe buren begroet. Er verscheen een grote glimlach op mijn gezicht. Ik was thuis!

Mijn eerste weken wonen en werken in Spanje

Ik werkte al enige jaren voor Yource en kreeg na het delen van mijn droomleven onder de Spaanse zon, de kans om mijn passie voor recruitment in te zetten voor onze locaties in Valencia en Alicante. Dankzij deze baan die op mij te wachten stond, kon ik met een gerust hart dit avontuur aan gaan en mijn droomleven opbouwen.

Dat wonen en werken in Spanje anders zou zijn, had ik al verwacht. Maar het heeft me zoveel meer gebracht dan dat ik had durven dromen. Iedere dag ben ik weer verbaast over de schoonheid van Spanje. Het is elke ochtend heerlijk opstaan omdat je weet dat het weer een heerlijke zonnige dag gaat zijn. Onderweg naar werk word je dagelijks weer verbaast door de mooie architectuur. Na werk is er zoveel groen wat je op kunt zoeken. Of juist stranden. Je krijgt spontaan keuze stress door alle mooi plekjes. De momenten voor en na mijn werkdag blijven voelen alsof ik op vakantie ben. Dat gevoel is voor mij het beste wat er is. Betekent dit dat wonen en werken in Spanje een groot sprookje is? Nee, dat zeker niet. Maar het is wel mijn sprookje waar ik nog elke dag van geniet.

Wonen en werken in Spanje Yource

Wonen en werken in Spanje: hoe regel je dat?

Of je zomaar in Spanje kan werken? Dat kan. Maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Door de kennis die Yource al in Spanje had, ging de overgang van een ‘Nederlandse’ wereld naar de ‘Spaanse’ wereld eigenlijk heel soepel. Het vroeg wel even wat geduld, want de ‘Spaanse’ wereld werkt soms een beetje anders, maar binnen een paar maanden was alles rond. Ik had mijn NIE nummer (Spaans BSN nummer), een Spaanse bankrekening, stond ingeschreven bij de gemeente en was in het bezit van mijn SIP-pas (Spaanse zorgpas). Wonen en werken in Spanje betekent wel dat je deze zaken geregeld moet hebben of dit in gang zet zodra je aankomt. Anders wordt het wel lastig om fijn te kunnen wonen en werken in Spanje. Gelukkig ben je bij Yource in goede handen en weten ze precies waar je naartoe moet.

De grootste verschillen tussen wonen en werken in Spanje en Nederland zijn voor mij:

  • De relaxte levensstijl. Ik heb hier de perfecte balans gevonden tussen werk en privé. Na je werkdag is er nog genoeg tijd om te ‘leven’. Alles is tot laat open en je ervaart eigenlijk een tweede start van je dag.
  • Het geluk. Je ervaart dat je automatisch een stuk gelukkiger bent met zoveel zonuren. Tuurlijk kom je hier ook nog wel eens wat zuurpruimen tegen, maar die vergeet je zo.
  • De natuur. Zon, zee, strand, natuur. Je geluk kan niet op met de ruime keuze aan stranden en bergen. Er is zoveel te ontdekken.
  • De cultuur. Je leeft in Spanje echt buiten. Deze quality time na het werk is essentieel in de Spaanse cultuur. Je doet eerst wat je moet doen en daarna wat je wil doen.
  • Het eten. Ik denk dat iedereen die net verhuist naar Spanje zich stort in alle heerlijke Spaanse lekkernijen. De Spaanse cultuur is natuurlijk gekoppeld aan gezelligheid en lekker eten en drinken. Het maakt dan ook niet uit in welke stad of dorp je komt, er is altijd heerlijk eten te vinden!
  • De regen. Als het hier regent, dan is dat even een goede bui of een dag flinke regen. Maar je weet tenminste dat na de regen echt zonneschijn komt en dat het niet alleen een gezegde is.
Paella eten in Torrevieja in Spanje

Wil je ook wonen en werken in Spanje?

Voel je dat het tijd is om te wonen en werken onder de Spaanse zon? Grijp dan deze kans en ga het avontuur aan samen met Yource. Zo sta je er niet alleen voor én werk je met collega’s die allemaal net als jouw ook bewust voor dit avontuur hebben gekozen. Daarnaast kun je werken in je eigen taal terwijl jij de Spaanse taal gaat leren. Dat is natuurlijk de kerst op taart. Dit droomleven achterna gaan kon ik doen doordat er een baan voor mij klaar stond en dat gaf mij super veel rust. Waar mij dit uiteindelijk zal brengen? Geen idee! Maar voor nu ben ik precies waar ik zijn wil!

Ik ben geïnteresseerd